O meni

Ja sam Sabina, ponosna vlasnica svog života. Rođena u Krajini, tačnije mali gradić na sjeverozapadu Bosne i Hercegovine, trenutno već desetljeće nastanjena u srcu BiH između Trebevića i Igmana. Gdje god da krenem, unutar sam granica ove jedine države na svijetu u obliku srca.

Imam mnogo uloga u svom životu, a najbitnije su mi biti supruga jednom divnom čovjeku i majka jednom najljepšem dječajku na svijetu 😀 Kćerka, sestra, snaha, tetka, zaova, komšinica, prijateljica, poznanica… I vlasnica kompanije Studio387 koja se bavi informatičkim inženjeringom u Sarajevu.

Moja primarna edukacija se zasniva na ekonomskoj nauci. Vremenom, udaljavanjem od ekonomije kao svoje početne poslovne aktivnosti i prelaskom na informatiku, digitalizaciju, software pa i u ekonomiji – kohezija se stvorila pa sa sobom pored IT i ekonomije težim ka socijalnom gledištu na stanja u porodici, zajednici i društvu generalno. Kroz moje blog postove ćete imati priliku vidjeti moje interese, a nadam se da će i vama svima biti interesantni. Naginjem LIBERTARIJANSTVU u ekonomiji, KVALITETI i ekonomskoj opravdanosti u informatici i generalno POZITIVIZMU u životu.

Već godinama imam želju da pokrenem blog, da budem kreativna i korisna drugima sa informacijama koje sam prikupila u desetogodišnjem angažmanu u poslovnom svijetu. Smatram da će ovo biti mali dio mog vremena iskorištenog za nešto što drugima može koristiti i to me čini sretnom. Iako imam mnogo za reći i podijeliti, koristiću ovu priliku i da promoviram one iskonske ljudske vrijednosti, a neke od tema će biti i vjera, inspiracija, priroda, majčinstvo, prijateljstvo i svakodnevnica. 

Misija mog bloga – barem jedan čovjek da nauči barem jednu pozitivnu sitnicu koja će mu služiti u životu.